O K A  B U R E N 
voor en door ouders van kinderen die anders zijn

Ouder zijn is een bijzonder mooie taak. Maar wat als je een kind hebt die anders is? Hoe kun je als ouder de talenten van je kind die anders is (blijven) zien? 

Hierbij kan het helpend zijn om andere ouders te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen bij het omdenken van lastige situaties. 

Locatie en tijd

De thema-avonden worden georganiseerd in ‘De Brede School’ (oa Basisschool De Hoeksteen & OBS De Boogerd) Homoetsestraat 38b in Maurik. 

Vanaf  19.30 uur zijn de deuren open is er inloop met koffie of thee 

Het programma start om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur.

 Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. Deelname is gratis


 

Thema-avonden 2020


Positieve gezondheid bij OKA

Datum:20-02-2020
19:30

OKA gaat aan de slag met positieve gezondheid! Want dat willen we als OKA: elkaar ondersteunen bij het omdenken van lastige situaties. Dat werkt preventief en zorgt dat we (weer) positief kunnen zijn en voorkomt dat we als ouders ‘omvallen’.

Donderdag 20 februari gaan Marien van Schijndel, opbouwwerker bij Welzijn Rivierstroom en Gezondheidsmakelaar Doke Verstegen van de GGD Gelderland Zuid het spel ‘ dorpendokters’ met ons spelen. Dorpendokters is een interactief spel wat een middel is om op een positieve manier het gesprek op gang te brengen over gezondheid en hoe we als gemeenschap daaraan bij kunnen dragen. Vanuit dat gesprek kun je vervolgens praktische doelen formuleren om er mee aan de slag te gaan.

Graag gaan we aan de slag met een casus uit de praktijk, waar u als ouder mee te maken heeft.
Denk aan ‘ mijn kind dat anders is en het regulier onderwijs?’ of ‘ mijn kind dat anders is en contacten in de buurt’ . We horen graag van u waar u tegenaan loopt of moeite mee heeft mbt uw kind dat anders is. U kunt via het contactformulier op de site van OKA Buren uw casus mailen. Op de avond zelf heeft u ook de mogelijkheid om uw casus door te geven.Terug naar overzicht


E-mailen