O K A  B U R E N 
voor en door ouders van kinderen die anders zijn

1e avond 20 mei 2019Op donderdag 20 mei is de eerste avond van OKA geweest. De koffie en thee met heerlijke cake van Gine stonden klaar om 19:30 uur en na even met elkaar gesproken heette Danielle iedereen van harte welkom en las het gedicht Bijzonder Anders.

Erica van Dinther- Voortman van IJKpraktijk heeft mede de eerste aftrap van OKA gedaan. Erica is holistisch coach en therapeut, wat oa betekent dat ze naar de mens in zijn geheel kijkt.

Erica heeft met ons gekeken naar ons ouderschap. Wat is belangrijk voor ons in ons ouderschap? Door de mentimeter zagen we welke woorden vaak werden gekozen en welke we belangrijk en kenmerkend voor ons ouderschap vonden; LIEFDE, eerlijkheid, zorgen, vertrouwen, rust, respect, vergeven, verwondering, verbinding,…. Mooie woorden.

In een 2 aan 2 gesprek vertelden we wat we als bijzonder ervaren aan ons kind die ‘anders’ is. Er was onderling herkenning en respect naar elkaars verhalen. 

Erica benadrukte een aantal keer hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten, verbinding te hebben met elkaar en ervaringen te delen. In de pauze merkten we dat de verbinding door ons kind die ‘anders’ is, inderdaad veel gespreksstof gaf.

Na de pauze hebben we dmv de ‘High Five’ , de vingers van onze handen, opgeschreven waar onze kracht in onze opvoeding zit, waar we naar toe willen in onze opvoeding, wat we als niet prettig ervaren in onze opvoeding, welke waarden we trouw blijven en waar onze humor in onze opvoeding ligt. Bijzonder om te ervaren dat door bewust bij deze zaken stil te staan, we ons meer bewust zijn wat er belangrijk is in onze opvoeding, maar ook waar onze kracht ligt. En dat we door de hectiek misschien niet altijd bewust zijn van onze kracht.

Het was een bijzonder mooie avond, waar we met veel genoegen op terug kijken. 

 Gastspreker 

Erica van Dinther- Voortman, holistisch coach en therapeut  https://ijkpraktijk.nl

E-mailen